Vad du kan förvänta dig när du flyttar med ett proffs

Och vad du bör göra i förväg. Att flytta med en professionell flyttfirma är det bästa sättet att få dina föremål från en plats till en annan. Du behöver inte oroa dig för tunga lyft eller att åka vilse på en ny plats. Innan du anlitar en professionell flyttfirma, se till att du gör en del efterforskningar. Fråga vänner och familj om råd eller leta efter recensioner av lokala företag på nätet. När du har hittat ett företag som passar dina behov, kontakta dem och ställ frågor om deras tjänster och priser. Tips för att minska packandet när du flyttar till ditt nya hem
Om du letar efter tips om hur du organiserar din flytt är det här rätt ställe att läsa om det. Här är några användbara tips om hur du kan minska arbetsbördan innan du flyttar in i ditt nya hem:

• Sortera igenom alla dina tillhörigheter och bestäm vilka föremål som används regelbundet, vilka föremål som är i gott skick men inte längre behövs, och vilka föremål som behöver skänkas eller slängas.
• Skapa högar av liknande föremål (t.ex. kläder och böcker) och sortera sedan högarna i kategorier (t.ex. kläder – vinter, sommar; böcker – skönlitteratur, facklitteratur).
• Packa först de saker som inte behöver packas upp i ditt nya hem (t.ex. vinterkläder), följt av de saker som du ska packa upp men som inte kommer att användas ofta (t.ex. böcker). Packa ihop de saker som kommer att användas ofta sist så att de är snabbt tillgängliga.