Renovera bardummet – 5 tips

Ska du renovera badrummet? Då står du inför en spännande förändring som förhoppningsvis kommer att ge ett riktigt snyggt resultat. Men för att allt ska gå som planerat är det viktigt att tänka på vissa saker. Nedan listar vi 5 tips som du bör ha i åtanke för en lyckad badrumsrenovering.

1. Sätt upp en budget
Innan du börjar leta efter en byggfirma eller handla material bör du veta hur stor budget du har. Hur mycket pengar kan du röra dig med? En renovering kostar ofta mer än man tänker från början. Därför är det klokt att ha marginaler. En tydlig budget är också viktig för att du ska kunna hitta en byggfirma eller hantverkare som passar din plånbok.

2. Låt dig inspireras
Såvitt du inte är designer eller inredningsarkitekt har du antagligen inte koll på alla trender eller stilar. Att renovera badrummet är dessutom kostsamt och inte något man gör varje dag. Därför bör du först och främst titta på bilder i tidningar och på internet för att inspireras och veta vad du verkligen vill ha. Låt det ta tid att hitta badrummet du är ute efter med badrumsrenoveringstockholmslän.se – du kommer trots allt ha det i många år framöver!

3. Välj rätt hantverkare
Tyvärr finns det fortfarande oseriösa aktörer även i Sverige. Att anlita och betala en firma för att sedan upptäcka brister i arbetet är inte roligt. Därför bör du gardera dig redan från början genom att kolla upp företagen ordentligt. Jämför flera firmor och titta bland annat på vilka recensioner de har. Kolla även upp om de har F-skattsedel och ansvarsförsäkring. Att hantverkarna är certifierade är en självklarhet.

Det är också viktigt att få en skriven offert och att upprätta ett avtal. Då har d

Nytt badrum - Dubbelhandfat

u en trygghet om något skulle gå fel och ni inte kan komma överens. Om en firma vill undvika att skriva avtal bör du inte fundera en sekund på att anlita dem.

4. Kontinuerlig kommunikation
Innan hantverkarna påbörjar arbetet bör du ge dem en bild av vad du är ute efter. Det gör du enklast genom att skriva ut en bild på ett badrum du har sett och lämna över den. Du kan givetvis också skicka bilden via sms eller liknande. Det viktiga är att firman förstår exakt vad du är ute efter. En annan viktig aspekt är att du med jämna mellanrum går och tittar på hur arbetet går. Då har du möjlighet att säga till om något verkar tokigt innan hantverkaren kommit för långt i arbetet.

5. Gör ett tydligt schema
Innan du anlitar en byggentreprenör bör ni göra ett tydligt schema. Det är viktigt att firman håller sig till det, så att du kan planera ditt liv under och efter renoveringen.