Jämför flyttfirmor – mer än bara prisjämförelse

Ska du flytta och vill boka professionell flytthjälp? Då har du säkerligen fått höra att du ska jämföra flyttfirmor innan du väljer. Att jämföra är idag A och O för att du ska kunna få en flyttfirma med ett så lågt pris som möjligt. I de flesta fall är det nämligen priset det handlar om när man vill ha hjälp med flytten, men en jämförelse kan visa dig mycket mer än så. Visst är det bra att ha koll på priset när du ändå är igång och jämför flyttfirmor. Priset är det som kommer vara avgörande för de allra flesta som ska flytta och vill anlita hjälp. Vill du vara säker på att din jämförelse ger dig en så korrekt bild av företaget som möjligt ska du dock inte stirra dig blind på siffror. Med hjälp av en offert och en gedigen jämförelse kan du se om företaget är pålitligt, om de har skulder hos Kronofogden, om de har någon ansvarsförsäkring eller inte, samt om de är registrerade för F-skatt.

Jämför för innehåll och tjänster
Din flyttfirma ska kunna ge dig ett bra och brett utbud av tjänster, samt värde för dina pengar. När du jämför bör du alltså se till att titta på tjänsteutbudet för att säkerställer att det uppfyller dina behov. Finns det möjlighet att boka mer hjälp än endast bärhjälp och transport? Kan flyttfirman bistå med emballage och kartonger och vad finns det för möjlighet till flyttstädning?

Jämför för trygghet
Flyttfirman du väljer ska ha ett stort fokus på trygghet. Detta är något som de ska kunna bevisa med hjälp av trygga ansvarsförsäkringar, nöjd kundgaranti och utbildad personal. De ska även ha sina papper i ordning, kunna via upp goda recensioner från tidigare kunder och samtidigt vara registrerade för F-skatt. Om det inte finns någon F-skatt kommer du inte kunna använda dig av RUT-avdraget och på så vid sänka dina kostnader.

Jämför för plånboken
Ja, naturligtvis ska du även jämföra för din plånboks skull. Bara för att du inte ska stirra dig blind på priset betyder det inte att du ska ignorera det helt och hållet. Priset är såklart också väldigt viktigt och något som du ska ha i åtanke. Du behöver inte välja den allra dyraste flyttfirman när du jämför offerter, men försök att vara lite extra kritisk mot de som har ett mycket lågt pris. Oftast beror det på att det finns en hel del dolda avgifter som kan överraska dig senare, eller att företaget inte har de papper eller den utbildning som krävs för att kunna utföra arbetet på ett korrekt sätt. Var noga med att läsa igenom avtalsvillkoren för att undvika missförstånd mellan båda parter.