Flytta och packa smart

Genom att organisera packningen och börja i tid kan du flytta smidigare. Oavsett vart och hur långt du ska flytta är planering a och o för att få en okej flytt och en bra start i ditt nya hem. När du ska flytta är det mycket som ska packas. Det är en stor fördel att packa inför flytten i god tid. Börja med att planera packningen och sätt upp en tidsram. När du har gott om tid hinner du gå igenom ditt bohag och rensa bland dina saker och ägodelar, vilket är en stor fördel. Ju mindre du behöver flytta desto bättre, kolla offert flyttfirma malmö.

Planera din flytt
Genom att använda några bra tips när du ska flytta kan du få en riktigt bra flytt och en ny start i ditt nya boende. Om det inte är bara du som ska flyttpacka är det en fördel om ni tillsammans planerar vad och hur ni ska packa så att alla är införstådda med planeringen. Bestäm tillsammans i vilken ordning som rummen i bostaden ska packas ner och hur kartongerna ska märkas upp. Generellt brukar det ta någonstans kring 2-3 veckor att flyttpacka. Det är bättre med lite mer tid än att slippa stressa.

Rensa inför flytten
Flyttpackningen bör börja med en rensning. Kolla igenom alla saker och sortera dem i högar. Släng det som är trasigt eller inte går att sälja. Tänk på att återvinna det som är möjligt. Sälj saker som har något värde och som kan tänkas vara användbart för andra. Du kan även skänka bort saker. Att börja packa sådant som du sällan använder är en bra idé. Börja med att gå igenom förråd och packa ner sådant som är säsongsbetonat, som exempelvis juldekorationer.

Packa effektivt
Flytt till New yorkNär du ska packa är det bra att tänka på att packa på ett effektivt sätt. En generell regel är att det inte ska finnas någon plats över i någon flyttlåda. Exempelvis kan du fylla en flyttkartong med böcker till hälften och sedan fylla på med textilier som handdukar, lakan eller kläder för att den inte ska bli för tung men samtidigt utnyttja utrymmet. Kläder som du inte använder för tillfället är det bra att packa tidigt i processen.

Undvik att saker går sönder i flytten
När du ska packa ömtåliga saker som exempelvis porslin är det viktigt att du har någon form av emballage. Tungt porslin bör ligga långt ner i en flyttkartong och lättare saker högt upp. Då minskar du risken att något ska gå sönder. Lägg lite extra tid på att packa ömtåliga saker. Då kommer du inte ångra dig ifall något går sönder i flytten. Använd bubbelplast, tidningspapper eller silkespapper när du ska packa. För att kunna flytta smidigt är det bra att packa det som går i kartonger. Då går det snabbare att lasta av och på. Var noga med att skydda saker som möbler.