Minska kostnaderna när du anlitar flyttfirma

Ska du boka en flyttfirma i samband med en flytt eller magasinering? Då vill du säkerligen se till att du får ett så bra pris som möjligt och att du kan minska kostnaderna som en flyttfirma kan medföra. Idag är det ytterst få som väljer att sköta flytten på egen hand, just eftersom det tar så lång tid och kräver så mycket energi.

En flyttfirma kan hjälpa dig med en rad olika saker. Många tror att flyttfirmaistockholmslän.se enda uppgift är att transportera bohag, men det stämmer inte. En seriös flyttfirma med ett stort tjänsteutbud kan även hjälpa dig med emballage, packning, bärhjälp, magasinering, återvinning och flyttstädning. Ju fler tjänster du vill ha hjälp med, desto högre kommer kostnaderna bli, men det finns sätt som du kan gå tillväga för att minska dessa och ändå komma undan riktigt bra.

Bästa tipsen för billigare flyttfirma
Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att minska kostnaderna i samband med flytt. Här nedan listar vi allt från RUT-avdrag till vikten av att jämföra flyttfirma innan du väljer.

1. Jämför offerter
Du bör aldrig boka första bästa flyttfirma du kommer över, utan se till att du först jämför och ser vilka flyttfirmor som finns i ditt område. En jämförelse är kostnadsfri och detsamma gäller för offerter. Vill du minska kostnaderna inför din flytt är en jämförelse A och O, eftersom det är på just det sättet som du kan se vilket företag som är billigast.

2. Använd RUT-avdraget
Visste du att du kan använda dig av RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma som privatperson? RUT-avdraget ger dig 50 % reducering på arbetskostnaden och ger således en mycket drastisk reducering. Du behöver inte själv göra någon ansökan, utan detta är något som flyttfirman fixar åt dig.

3. Prioritera
Behöver du verkligen boka in varje tjänst som flyttfirman erbjuder eller finns det något som du kan göra själv? Du kanske kan skippa att köpa kartonger från företaget och istället se om du kan låna kartonger från vänner och familj. Att flyttstäda är jobbigt, men kan också vara något som du sköter själv för att dra ner på kostnaderna.

4. Välj en seriös flyttfirma
Att välja den allra billigaste flyttfirman för företagsflytt i stockholm är sällan en bra idé, eftersom priset oftast är en indikation på hur professionellt och tryggt ett företag är. Med en seriös flyttfirma får du kanske betala mer för stunden, men du kan också känna dig trygg med att du får ett korrekt utfört arbete. En oseriös firma kan i längden komma att kosta dig mycket mer än om du hade bokat ett bra företag redan från början. Läs därför på om företaget och kolla recensioner och omdömen.